La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 21 d’Agost: Sant Pius X, papa

Text de l'Evangeli (Jn 21,15-17): Quan Jesús s'aparegué als deixebles vora el llac de Tiberíades i hagué esmorzat amb ells, va preguntar a Simó Pere: «Simó, fill de Joan, m'estimes més que aquests?». Ell li respongué: «Sí, Senyor, tu saps que t'estimo». Jesús li diu: «Pastura els meus anyells» (...).

Sant Pius X, papa (1835-1914)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI)
(Città del Vaticano, Vaticà)

Avui festegem la figura del papa sant Pius X. Fou ordenat sacerdot als 23 anys. El futur Romà Pontífex mostrà el profund amor al Crist i a l’Església, la humilitat, la senzillesa i la gran caritat envers els més necessitats, que foren les característiques de tota la seva vida. El 1884 fou nomenat bisbe de Mantua i el 1893 patriarca de Venècia. El 4 d’agost de 1903 fou elegit Papa.

El pontificat de Pius X deixà una petjada inesborrable en la història de l’Església i es caracteritzà per un notable esforç de reforma, sintetitzada en el lema “Renovar-ho tot en el Crist”. Com a Romà Pontífex preparà un text de doctrina cristiana per a la diòcesi de Roma, que es difongué en tota Itàlia i en el món (és l’anomenat “Catecisme de Pius X”). Recomanà apropar-se sovint als sagraments, tot afavorint la recepció diària de la Sagrada Comunió i anticipant oportunament la Primera Comunió dels nens.

—Sant Pius X intervingué amb decisió condemnant el “modernisme”, per a defensar els fidels de les concepcions errònies i promoure un aprofundiment científic de la Revelació en consonància amb la tradició de l’Església.