La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 28 de Setembre: Sant Wenceslau, màrtir

Text de l'Evangeli (Jn 12,24-26): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Us ho ben asseguro: si el gra de blat, quan cau a la terra, no mor, queda ell tot sol, però si mor, dóna molt de fruit (...)».

Sant Wenceslau, màrtir (907-935)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI)
(Città del Vaticano, Vaticà)

Avui admirem la santedat d’un governant: Wenceslau I de Bohèmia, model de santedat per a tots, especialment per aquells que guien el destí de les comunitats i dels pobles. Avui es necessiten persones que siguin “creients” i “creïbles”, disposades a defensar en tot àmbit de la societat els principis i ideals cristians. Aquesta és la santedat, vocació universal de tots els batejats, que impulsa al compliment del propi deure amb fidelitat i valentia, fitant no el propi interès egoista, sinó el bé comú, i cercant en cada moment la voluntat divina.

El segle passat contemplà la caiguda de no pocs poderosos, que semblaven haver arribat a altures gairebé inassolibles. Sobtadament es veieren privats del seu poder. Qui ha negat i segueix negant Déu i, en conseqüència, no respecta l’home, sembla tenir vida fàcil i aconseguir un èxit material. Basta, però, raspar en la superfície per a constatar que, en questes persones, hi ha tristesa i insatisfacció.

—Solament el qui conserva en el seu cor el sant “temor de Déu” té confiança també en l’home i gasta la seva existència per a construir un món més just i fratern.