La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 11 d’octubre: Sant Joan XXIII, papa

Text de l'Evangeli (Lc 10,25-37): En aquell temps, un mestre de la Llei es va aixecar i, per posar a prova Jesús, li va fer aquesta pregunta: «Mestre, què haig de fer per a posseir la vida eterna? Jesús li digué: «Què hi ha escrit en la Llei? Què hi llegeixes?». Ell va respondre: «Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l'ànima, amb tota la força i amb tot el pensament, i estima els altres com a tu mateix». Jesús li digué: «Has respost bé: fes això i viuràs» Però ell, amb ganes de justificar-se, preguntà a Jesús: «I qui són els altres que haig d'estimar?». Jesús va contestar dient: «Un home baixava de Jerusalem a Jericó i va caure en mans d'uns bandolers (...)».

Sant Joan XXIII, papa (1881-1963)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI)
(Città del Vaticano, Vaticà)

Avui celebrem la festa de sant Joan XXIII, l’anomenat “Papa Bo”. La docilitat a l’Esperit Sant caracteritzà tota la vida de Joan XXIII i, així, ell esdevingué la terra bona per a fer germinar la concòrdia, l’esperança, la unitat i la pau, per al bé de tota la humanitat. El Papa Joan XXIII presentà la fe en el Crist i la pertinència a l’Església, mare i mestra, com garantia d’un fecund testimoni cristià al món. Així, en les fortes contraposicions del seu temps, Joan XXIII fou l’home i pastor de pau, que reeixí a obrir a l’Orient i a l’Occident horitzons inesperats de fraternitat entre els cristians i de diàleg amb tots. Un do veritablement especial que Déu regalà a l’Església fou el Concili ecumènic Vaticà II, que ell decidí, preparà i inicià.

—El Papa Joan XXIII digué a l’encíclica “Pacem i terris”: els creients han de ser «com raigs de llum, vivers d’amor i llevat per a tota la massa. Efecte que serà més gran com més estreta sigui la unió de cada ànima amb Déu». Aquest fou el programa de vida del gran Pontífex.