La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

21 de Novembre: La Presentació de Santa Maria

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 12,46-50): En aquell temps, mentre Jesús s'adreçava a la gent (...), digué: «Aquests són la meva mare i els meus germans. El qui fa la voluntat del meu Pare del cel, aquest és el meu germà, la meva germana, la meva mare».

La Presentació de Santa Maria

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui considerem un misteri entranyable de la redempció, malgrat que poc conegut. La Tradició manté —i així ho celebra la litúrgia— que la petita Maria fou oferta al Senyor pels seus pares, Joaquim i Anna. Això es va fer mitjançant la Presentació, és a dir, duent Maria al Temple.

Aquest fou, simultàniament, un fet extraordinari i normal. “Extraordinari” perquè els pares jueus tenien el deure religió de presentar al Senyor el primer fill, no si era noia, sinó “baró” (tal com ho varen fer Maria i Josep amb Jesús en complir els seus 40 dies). “Normal” si considerem que entre les vides de Maria i de Jesús hi ha un paral•lelisme teològic nítid: és “normal” que la petita Maria fos oferta a Déu perquè des de la seva mateixa concepció (immaculada) era tota del Senyor (i així va viure ella la seva adolescència). No era conscient de la seva Immaculada Concepció (no ho sabé fins que li ho va dir l’Arcàngel Gabriel), però sí que n’era conseqüent...

—Aquell dia de la Presentació, el Temple rebé per primera vegada a Déu (tot i que ningú va notar): Maria duia l’Esperit Sant.