La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

3 de maig: Sant Felip i sant Jaume, apòstols
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 14,6-14): En aquell temps, Jesús digué a Tomàs: «(...) Si m'heu conegut a mi, també coneixereu el meu Pare». Li diu Felip: «Senyor, mostra'ns el Pare, i no ens cal res més». Jesús li respon: «(...) Qui m'ha vist a mi ha vist el Pare. Creieu-me: jo estic en el Pare i el Pare està en mi; i, si més no, creieu per aquestes obres (...)».

Qui veu el Fill viu el Pare

Mn. Antoni ORIOL i Tataret (Vic, Barcelona, Espanya)

Avui davant la petició de Felip de mostrar-nos el Pare, Jesucrist respon des d'una doble perspectiva: qui ha vist Jesús, ha vist el Pare (aspecte inter-personal); i afegeix que el Pare realitza les obres que fa el Fill (aspecte inter-operatiu). Resumidament: l'ésser i l'obrar del Pare és l'ésser i l'obrar de Jesús, i a l'inrevés.

Aquest missatge continua en sentit descendent, tot ampliant-se fins abastar l'àmbit humà, en una doble direcció: activa i orant. Activa: qui creu en Jesús, farà també les seves obres. Orant: tot allò que demanem en el seu nom, Ell ho farà. La primera direcció subratlla la fe ("El qui creu en mi"); la segona l'actuar diví ("Les obres que jo faig").

—Senyor Jesús, introduïu-nos en aquesta infinita relació que, en quant a "terminal", sou Vós, i, en quant "originant", és el vostre Pare! I feu que, bressolats per ella, en l'Esperit Sant, tots els homes siguem genuïnament "nosaltres", sent precisament els uns per als altres.