La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

31 de Maig: Visitació de la Benaurada Verge Maria

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,39-56): En aquells dies, Maria se n'anà de pressa a la Muntanya, en un poble de Judea, va entrar a casa de Zacaries i saludà Elisabet. Tan bon punt Elisabet va sentir la salutació de Maria, l'infant va saltar dins les seves entranyes, i Elisabet quedà plena de l'Esperit Sant. Llavors cridà amb totes les forces: «Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teves entranyes! (...)».

Maria digué: «La meva ànima magnifica el Senyor, el meu esperit celebra Déu que em salva, perquè ha mirat la petitesa de la seva serventa (...)». Maria es va quedar uns tres mesos amb ella, i després se'n tornà a casa seva.

La Visitació (2n Misteri de goig)

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui assistim a un dels "misteris" de la vida del Crist: Maria visita la seva cosina Isabel, la qual es troba embarassada de Joan. Ambdues mares han concebut miraculosament: Santa Maria, virginalment; santa Isabel, sent estèril i d'edat avançada. Després del llarg viatge de la Verge, es troben una en front de l'altre —per primera vegada— el Messies i el seu precursor.

És una fita en la història de la salvació: el Baptista, que és el darrer dels profetes de l'Antic Testament, té l'honor —mitjançant un sobresalt dins del ventre de la seva mare— d'assenyalar com ja present el Salvador. L'afany de servei i la humilitat de Maria han propiciat aquest moment tan important: "comença" el Nou Testament. Trenta anys més tard, durant el baptisme de Jesús al Jordà (1er Misteri de la llum), es reiterarà solemnement aquell primer encontre.

—Santa Maria, feu que la fe em dugui a la humilitat, és a dir, a entendre la necessitat que tinc de què Déu em salvi.