La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

24 de juny: El naixement de sant Joan Baptista
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,57-66.80): Quan se li va complir el temps, Elisabet tingué un fill (...). Al cap de vuit dies es reuniren per circumcidar l'infant i volien que es digués Zacaries, com el seu pare. Però la seva mare s'hi va oposar dient: «No! S'ha de dir Joan!» (...). L'infant creixia i s'enfortia en l'Esperit, i va viure al desert fins al dia que es manifestà a Israel.

El naixement de sant Joan Baptista (elegits per Déu)

Mn. Joan MARTÍNEZ Porcel (Barcelona, Espanya)

Avui, celebrem el naixement del Baptista. Sant Joan és home de forts contrastos: viu el silenci del desert, però des d'allí mou les masses; és humil per a reconèixer que ell només és la veu, no la Paraula, però és capaç d'acusar i denunciar les injustícies fins i tot als mateixos reis. Silenciós i humil, és també valent i fort fins a vessar la sang. Joan Baptista és un home gran!

Potser, el secret de la seva grandesa és la consciència de saber-se escollit per Déu. Tota la seva infantesa i joventut va estar marcada per la consciència de la seva missió: donar testimoniatge; i ho fa batejant el Crist en el Jordà, preparant per al Senyor un poble ben disposat i, al final de la seva vida, vessant la seva sang a favor de la veritat.

—Tots nosaltres, pel baptisme, hem estat escollits i enviats a donar testimoniatge del Senyor. En un ambient d'indiferència, sant Joan ens és model i ajut.