La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

8 de setembre: El Naixement de la Verge Maria
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 1,1-16.18-23): Llibre de la generació de Jesucrist, fill de David, fill d’Abraham.

Abraham engendrà Isaac (...). Jacob engendrà Josep, l’espòs de Maria, de la qual nasqué Jesús, l’anomenat Crist (...). Tot això s’esdevingué a fi que es complís allò que havia estat anunciat pel Senyor per mitjà del profeta, quan diu:

«Heus aquí que la verge concebrà i infantarà un fill, i li posaran el nom d’Emmanuel» -que vol dir: Déu amb nosaltres.

El Naixement de la Verge Maria

Fra Agustí ALTISENT i Altisent Monjo de Santa Mª de Poblet (Tarragona, Espanya)

Avui, la genealogia de Jesús, el Salvador que havia de venir i néixer de Maria, ens mostra com l'obra de Déu està entreteixida en la història humana, i com Déu actua en el secret i el silenci de cada dia. Alhora, veiem la seva serietat en acomplir les seves promeses.

L'Esperit Sant, que havia de fer en Maria l'encarnació del Fill, penetrà, doncs, en la nostra història des de molt lluny, des de molt aviat, i hi fressà una ruta fins a arribar a Maria de Natzaret i, a través d'Ella, al seu fill Jesús. Tot, en aquesta obra ens porta a contemplar, admirar i adorar, en la pregària, la grandesa, la generositat i la senzillesa de l'acció divina, que enalteix i rescatarà la nostra estirp humana implicant-s'hi d'una manera personal.

—Aquesta noia, verge i mare de Jesús, havia de ser alhora la nostra mare. Qui podria imaginar que Déu fos alhora tan gran i tan planer d'acostar-se tan íntimament a nosaltres?