La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

15 de Setembre: La Mare de Déu dels Dolors

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 2,33-35): [Jn 19,25-27] En aquell temps, vora la Creu de Jesús hi havia la seva mare i la germana de la seva mare, Maria, muller de Cleofàs, i Maria Magdalena. Quan Jesús veié la seva mare i, al costat d'ella, el deixeble que ell estimava, digué a la mare: «Dona, aquí tens el teu fill». Després digué al deixeble: «Aquí tens la teva mare». I d'aleshores ençà el deixeble la va acollir a casa seva.

La Mare de Déu dels Dolors

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, l'Evangeli no solament ens diu que les dones eren vora la Creu, sinó que Jesucrist no deixà sola la seva mare: la confià a la cura de Joan. Quan sant Joan parla de fets humans com aquest, recorda certament esdeveniments succeïts, però sempre li interessa dir quelcom més. Així, doncs, què més vol destacar?

Primerament, la forma de nomenar "dona" la seva mare, com a les noces de Canà, anticipació de les noces definitives, del "vi nou" que el Senyor volia oferir. Ara es fa realitat el signe precursor del que estava per arribar. Segon, l'Església no ha tingut cap dificultat per a reconèixer en la "dona" a Maria en sentit personal, però, a més —abastant tots els temps— l'Església "esposa i Mare", en la que el misteri de Maria es perllonga durant la història.

—Jesús, desitjo acollir Maria com a persona (la nostra Mare!) en la meva pròpia existència personal, i com Església, acomplint així la vostra darrera voluntat, tal com ho feu sant Joan.