La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

29 de setembre: Els sants Arcàngels Miquel, Gabriel i Rafael
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 1,47-51): En aquell temps, veié Jesús Natanael que se li atansava, i diu: «(...) En veritat, en veritat us dic: veureu obert el cel, i els àngels de Déu pujant i baixant sobre el Fill de l’home».

Els sants Arcàngels Miquel, Gabriel i Rafael

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, bo i celebrant els Arcàngels, "veiem" el cel. Un àngel és una criatura que està a la presència de Déu. Els tres noms dels Arcàngels —Miquel, Gabriel, Rafael— fineixen amb el mot "El", que significa "Déu". Així, doncs, Déu està inscrit en els seus noms, en llur naturalesa. El seu ésser és un estar "en Ell" i "per a Ell". A més, són els seus "missatgers": porten Déu als homes; obren el cel i, així, obren la terra.

Miquel defensa la causa de la unicitat de Déu (només Déu és Déu) contra la presumpció del "drac" (que intenta contínuament desacreditar-lo davant els homes) i, a més, ens protegeix. Gabriel és el missatger de l'encarnació de Déu: truca a la porta de Maria i, a través d'Ell, Déu mateix demana a Maria el seu "sí". Rafael se'ns presenta com l'àngel a qui està encomanada la missió de guarir-nos de la "ceguesa" del que és diví, causada pel materialisme.

—Sants Arcàngels, defenseu-nos per tal que puguem perseverar en l'amor de Déu.