La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

2 de novembre: Commemoració de tots els fidels difunts
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 23,33.39-43): Quan els soldats hagueren arribat a l’indret que s’anomena la Calavera, allí el crucificaren i també els malfactors, un a la dreta i l’altre a l’esquerra.

I un dels malfactors que estaven penjats, blasfemava contra ell, dient: «¿No ets tu el Crist? Salva’t a tu mateix i a nosaltres!». I responent l’altre, l’increpava dient: «I ¿tu tampoc no tems Déu, quan et trobes en el mateix suplici? (...)». I deia: «Jesús, recorda’t de mi quan arribis al teu regne». I li digué: «En veritat et dic: avui seràs amb mi al paradís».

Commemoració de tots els fidels difunts

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, per tal que la vestimenta blanca rebuda en el baptisme es purifiqui de tota màcula, la comunitat dels creients ofereix el Sacrifici eucarístic i altres oracions en sufragi per aquells a qui la mort ha cridat a passar del temps a l'eternitat. Pregar pels difunts és una bona obra, que pressuposa la fe en la resurrecció dels morts, segons el que ens revela la Sagrada Escriptura.

El mes de novembre rep la seva peculiar tonalitat espiritual de les dues jornades amb les que comença: ahir, la solemnitat de Tots els Sants i, avui, la commemoració dels fidels difunts. El misteri de la comunió dels sants il•lumina de manera particular aquest mes i tota la part final de l'any litúrgic, tot orientant la meditació sobre el destí terrenal de l'home a la llum de la Pasqua del Crist.

—La gran família de l'Església troba en aquests dies un temps de gràcia, que vivim unint-nos al Senyor i oferint el seu Sacrifici redemptor en sufragi pels fidels difunts.