La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

8 de Desembre: La Immaculada Concepció de la Verge Maria
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,26-38): En aquell temps, Déu envià l'àngel Gabriel a un poble de Galilea anomenat Natzaret, a una noia verge, unida per acord matrimonial amb un home que es deia Josep i era descendent de David. La noia es deia Maria. L'àngel entrà a trobar-la i li digué: «Déu te guard, plena de la gràcia. El Senyor és amb tu». Ella es va torbar en sentir aquestes paraules i pensava per què la saludava així.

L'àngel li digué: «No tinguis por, Maria. Déu t'ha concedit la seva gràcia. Tindràs un fill i li posaràs el nom de Jesús. Serà gran i l'anomenaran Fill de l'Altíssim. El Senyor Déu li donarà el tron de David, el seu pare. Regnarà per sempre sobre el poble de Jacob, i el seu regnat no tindrà fi» (...). Maria va dir: «Sóc l'esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules».

La "Immaculada" Concepció de la Verge Maria

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui celebrem que Maria és "Im-maculada" (sense-màcula), santa, des que fou concebuda: com un favor diví singular, Déu li evità el "contagi" del pecat original. El meravellós relat de l'anunci a Maria ens ajuda a entendre el contingut del títol d'Immaculada.

La salutació de l'àngel és entreteixida amb fils de l'Antic Testament. Maria, la humil dona de província, que prové d'una estirp sacerdotal, és la "resta santa" d'Israel, al qui es referien els profetes en tots els períodes turbulents. En Ella és present la vertadera Sió: en el seu cor Déu troba repòs. Ella és el brot que, en la fosca nit hivernal de la història, floreix del tronc abatut de David: d'Ella germina l'arbre de la redempció. Déu no ha fracassat, com podia semblar a l'inici de la història: Déu salvà i salva el seu poble.

—Maria, tu ets l'Israel sant; tu dius "sí" al Senyor, et poses plenament a la seva disposició i, així, esdevens el temple viu de Déu.