La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

8 de desembre: La Immaculada Concepció de la Verge Maria
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,26-38): I en el mes sisè l’àngel Gabriel fou enviat per Déu a una ciutat de la Galilea, anomenada Natzaret, a una verge, esposada amb un home de nom Josep, de la casa de David; i el nom de la verge era Maria. I entrà on era ella, i li digué: «Salve, plena de gràcia, el Senyor és amb tu!». Però ella, torbada amb aquestes paraules, considerava quin podia ser el sentit d’aquesta salutació. I l’àngel li digué: «No tinguis por, Maria, perquè has trobat gràcia davant Déu. Vet aquí que concebràs en el teu si, i infantaràs un fill, i li posaràs el nom de Jesús. Aquest serà gran, i li diran Fill de l’Altíssim, i el Senyor Déu li donarà el tron de David el seu pare, i regnarà sobre la casa de Jacob eternament, i el seu regne no tindrà fi» (...). I digué Maria: «Vet aquí l’esclava del Senyor, que es faci en mi segons la teva paraula» (...).

La "Immaculada" Concepció de la Verge Maria

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui celebrem que Maria és "Im-maculada" (sense-màcula), santa, des que fou concebuda: com un favor diví singular, Déu li evità el "contagi" del pecat original. El meravellós relat de l'anunci a Maria ens ajuda a entendre el contingut del títol d'Immaculada.

La salutació de l'àngel és entreteixida amb fils de l'Antic Testament. Maria, la humil dona de província, que prové d'una estirp sacerdotal, és la "resta santa" d'Israel, al qui es referien els profetes en tots els períodes turbulents. En Ella és present la vertadera Sió: en el seu cor Déu troba repòs. Ella és el brot que, en la fosca nit hivernal de la història, floreix del tronc abatut de David: d'Ella germina l'arbre de la redempció. Déu no ha fracassat, com podia semblar a l'inici de la història: Déu salvà i salva el seu poble.

—Maria, tu ets l'Israel sant; tu dius "sí" al Senyor, et poses plenament a la seva disposició i, així, esdevens el temple viu de Déu.