La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 17 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 14,1-12): En aquell temps sentí Herodes, el tetrarca (...)després de detenir Joan, l’havia encadenat i ficat a la presó a causa d’Herodies, la dona del seu germà Felip. Perquè Joan li deia: «No t’és lícit de tenir-la» (...).

No hi ha amors infidels! (sobre el matrimoni)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui veiem el Baptista ser decapitat per defensar la veritat sobre el matrimoni. També avui, els abusos legislatius —que etiqueten com a "matrimoni" vivències afectives diverses— deformen el rostre de l'amor conjugal, fins a fer-lo irreconeixible per a molts. La vida humana no és un experiment, ni un contracte de lloguer! Solament l'àmbit de la fidelitat realment sòlid és adequat per a la dignitat de la convivència matrimonial i per a l'educació des fills.

El matrimoni —instituït per Déu— és el lloc per a l'amor total entre un home i una dona. La genuïna mesura del seu amor és la "totalitat". La resta és "comerç" (on els contractes ni obliguen "per vida" ni exigeixen "exclusivitat"). Només donar-me enterament, sense reservar-me una part ni aspirar a una revisió / rescissió, respon plenament a la dignitat humana.

—Jesús, Maria i Josep: il•lumineu la humanitat per a defensar l'amor formós, perquè casar-se amb el "paracaigudes" del divorci no és casar-se; és, simplement, enganyar-se.