La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 19 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 19,13-15): En aquell temps, alguns presentaren a Jesús uns infants perquè els imposés les mans i pregués, però els deixebles els renyaven. I Jesús diu: «Deixeu estar els infants i no els impediu que vinguin a mi, perquè dels tals és el regne dels cels» (...).

Matrimoni: l'amor és fecund!

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, el Crist ens arrenca un somriure quan el veiem contravenir els deixebles pel fet d'allunyar-li els nens. Però també Déu avui ens ha de dir: "Deixeu que els nens vinguin". En cap lloc de la "Bíblia" trobarem la menor concessió per a "l'anti-natalitat". No existeixen amors replegats; l'amor és expansiu perquè la fecunditat és el camí natural per a transmetre l'alegria de "l'estimar i saber-se estimat".

En la sexualitat la persona humana és conduïda envers el Creador en la seva màxima proximitat, en la seva suprema responsabilitat. Cada individu és una criatura de Déu, i alhora, un fill dels seus pares: hi ha una interrelació entre la creació divina i la fertilitat humana. La sexualitat és quelcom poderós, i això es veu en què posa en joc la responsabilitat per un nou ésser humà que ens pertany i que no ens pertany, que procedeix de nosaltres i, a la vegada, no ve de nosaltres.