La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 27 (C) de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 17,5-10): En aquell temps, els apòstols digueren al Senyor: «Augmenta'ns la fe». Ell va respondre: «Només que tinguéssiu fe com un gra de mostassa, diríeu a aquesta morera: ‘Arrenca't de soca-rel i planta't al mig del mar’, i us obeiria (…)».

L’Església, mare de la nostra fe

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos del Papa Francesc) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, ¿com podem estar segurs d’arribar al vertader Jesús a través dels segles? Si l’home fos un individu aïllat, si partíssim només del “jo” individual, que cerca en si mateix la seguretat del coneixement, aquesta certesa seria impossible.

No puc veure per mi mateix allò que ha passat en una època tan llunyana de la meva. Però aquesta no és l’única manera que té l’home de conèixer. La persona viu sempre en relació. És impossible creure cadascú pel seu compte. La fe, per la seva mateixa naturalesa, s’obra al “nosaltres”, es dóna sempre dins de la comunió de l’Església. És possible respondre en primera persona, “crec”, solament perquè hom forma part d’una gran comunió, perquè també es diu “creiem”.

—Aquesta obertura al “nosaltres” eclesial reflecteix l’obertura pròpia de l’amor de Déu, que no és solament relació entre el Pare i el Fill, entre el “jo” i el “tu”, sinó que en l’Esperit és també un “nosaltres”, una comunió de Persones.