La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

2 de febrer: La Presentació del Senyor
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 2,22-40): I després de complir-se els dies de la purificació d’ells, segons la Llei de Moisès, el portaren a Jerusalem per presentar-lo al Senyor (...).

Simeó, i aquest era un home just i pietós, que esperava la consolació d’Israel. I l’Esperit Sant era amb ell (...). I els beneí Simeó, i digué a Maria, la seva mare: «Vet aquí que aquest està posat per a ruïna i aixecament de molts a Israel, i com a senyal que serà contradit -i a tu mateixa una espasa et travessarà l’ànima (...).

I hi havia també una profetessa, Anna (...). I ella, acudint-hi en aquella mateixa hora, lloava Déu i parlava d’ell a tots els qui esperaven la redempció de Jerusalem (...).

La Presentació del Senyor al Temple de Jerusalem

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, quaranta dies després del Nadal, Maria i Josep duen el Nen al Temple per a oferir-lo al Senyor. Simeó i Anna, inspirats per Déu, reconeixen en Jesús el Messies tan esperat per Israel i profetitzen sobre Ell. En aquest misteri —senzill i solemne— l'Església celebra el Crist, el Consagrat del Pare, primogènit de la nova humanitat.

La Sagrada Família compleix allò que prescrivia la Llei: purificació de la mare, ofrena del primogènit a Déu i el seu rescat mitjançant un sacrifici. El "missatger de l'Aliança" entra a casa seva i se sotmet a la Llei; va a Jerusalem per a entrar —obeint— a la casa de Déu; ve com el nou "gran sacerdot", compassiu i fidel, per a expiar els pecats del poble. Encara nen, comença a avançar pel camí de l'obediència, que recorrerà fins les últimes conseqüències.

—Maria escolta que una "espasa" de dolor travessarà la seva ànima: la seva missió no acabaria en l'Encarnació, sinó que es completaria amb la seva amorosa participació en la mort del Fill.