La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 4 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 6,14-29): En aquell temps, l'anomenada de Jesús s'havia estès pertot arreu, i el rei Herodes en va sentir parlar. Alguns deien: «És Joan Baptista que ha ressuscitat d'entre els morts, i per això té el poder d'obrar miracles». D'altres deien: «És Elies». I d'altres: «És un profeta, semblant als antics profetes». Herodes, sentint tot això, deia: «És Joan, el qui jo vaig fer decapitar, que ha ressuscitat». En efecte, Herodes era el qui havia fet agafar Joan, l'havia encadenat i l'havia tancat a la presó, a causa d'Herodies, la dona del seu germà Filip, amb la qual ell s'havia casat. Joan deia a Herodes: «No t'és permès de conviure amb la dona del teu germà» (...).

L'home és "ànima que s'expressa en el cos" i "cos vivificat per un esperit immortal"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, la barreja de superstició (espiritual) i frivolitat (corporal) d'Herodes acaben amb la vida del Baptista, portaveu de la veritat sobre el matrimoni. La correcta relació entre l'home i la dona enfonsa les seves arrels en l'essència de l'ésser humà: què és l'home? I aquesta pregunta mena a la qüestió: qui és Déu?

La "Bíblia" respon que l'home és creat a imatge de Déu, i Déu mateix és amor. Per tant, l'home és semblant a Déu en la mesura en què estima. D'aquí deriva la connexió indissoluble entre esperit i cos: l'home és "ànima que s'expressa en el cos" i "cos vivificat per un esperit immortal". És a dir, el cos de l'home i de la dona té un "caràcter teològic". Conseqüentment, la sexualitat humana no és un "afegitó", sinó que pertany al "ser persona": té ple sentit no com "quelcom" de la persona, sinó com expressió de l'ésser personal.

—En aquesta "totalitat de l'home" la llibertat del "sí" ha de significar "sempre".