La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 1 d'Advent
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 7,21.24-27): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «No tot el qui em diu: “Senyor, Senyor”, entrarà en el regne dels cels, sinó el qui fa la voluntat del meu Pare que està en els cels (...)».

El "Crist de la fe" i el "Jesús històric"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui reafirmem la nostra fe en l'esdeveniment històric què fa 2000 anys el Fill de Déu s'encarnà, fent-se "visible" —amb fets i paraules— en Jesús de Natzaret. Nogensmenys, alguns investigadors —des de fa dècades— començaren a obrir una escletxa entre el "Jesús històric" i el "Crist de la fe".

Tot abusant del "mètode històrico-crític", han afirmat que la imatge del Crist que ens ha arribat per la fe (a través de l'Església) no es correspon amb el Jesús que existí històricament. Però les reconstruccions d'aquest Jesús, fetes bandejant la fe, han resultat cada cop més contrastants: des del revolucionari anti-romà fins el moralista benigne... Aquestes reconstruccions són més una fotografia de llurs autors i dels seus propis ideals que no pas un posar en descobert la imatge del vertader Jesucrist.

—Jesús, sens prescindir de la història, confesso la vostra divinitat i comunió amb el Pare. I des de la fe —i només així— resulten també raonables històricament les vostres actuacions i les vostres paraules recollides en els Evangelis.