La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 7 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 10,13-16): En aquell temps, alguns li presentaven [a Jesús] uns infants perquè els toqués; però els deixebles els renyaven. I veient-ho Jesús, es disgustà, i els digué: «Deixeu que els infants vinguin a mi, i no els ho impediu; perquè dels tals és el regne de Déu. En veritat us dic: qui no rebi el regne de Déu com un infant, no hi entrarà». I abraçant-los, els beneïa imposant-los les mans.

La misèria procedeix de la fallida moral de la societat. Anticoncepció (ús del preservatiu)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, davant els retrets fets a l’Església per generar misèria en reprovar els mitjans anticonceptius, podem respondre que la misèria es produeix per la fallida moral. No generen misèria aquells que eduquen les persones per a la fidelitat i l’amor, per al respecte a la vida i la renúncia, sinó els qui ens dissuadeixen de la moral i jutgen de manera mecànica les persones.

El preservatiu sembla més eficaç que la moral, però creure possible substituir la dignitat de la persona per condons per tal de garantir la seva llibertat, suposa envilir de soca rel els éssers humans, tot provocant justament allò que es pretenia impedir: una societat egoista en la que tothom pot desfogar-se sense assumir cap responsabilitat.

—La misèria procedeix de la desmoralització de la societat, no de la seva moralització, i la propaganda del preservatiu és part essència d’aquesta desmoralització: és l’expressió d’una orientació que menysprea la persona, tot considerant-la incapaç per al compromís (amb la vida i amb l’amor fidel).