La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 2 de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 3,1-8): Hi havia un dels fariseus que es deia Nicodem. Era un dirigent dels jueus. Aquest home va anar de nit a trobar Jesús i li digué: «Rabí, sabem que ets un mestre enviat per Déu, perquè ningú no podria fer aquests senyals prodigiosos que tu fas si Déu no estigués amb ell». Jesús li respongué: «T'ho ben asseguro: ningú no pot veure el Regne de Déu si no neix de dalt (...)».

El Baptisme

Mn. Joaquim MESEGUER García (Rubí, Barcelona, Espanya)

Avui Nicodem, un fariseu i mestre jueu important visita Jesús de nit per a no veure's compromès. Sent curiositat i admiració per Jesús i desitja saber més sobre el seu ensenyament. El Crist fa un resum tot dient que és necessari néixer de Déu a una nova vida.

Aquest nou naixement té lloc per l'aigua i l'Esperit, és a dir, pel Baptisme. A través d'aquest rentat baptismal som incorporats a la mort i resurrecció del Crist per a començar a viure ja en aquest mateix món una vida nova, que serà eterna, i se'ns dóna l'esperit de fills de Déu.

—Senyor meu i Déu meu, Vós heu enviat el vostre Fill Jesucrist per a donar la seva vida per a nosaltres. En ser batejats en la seva mort i resurrecció feu que sempre vulgui viure d'acord amb la vida nova que he rebut i que sigui testimoni de la vostra veritat al món. En el nom de Jesús. Amén.