La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 2 de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 3,31-36): El qui ve de dalt està per damunt de tots. Els qui són de la terra són terrenals i parlen de manera terrenal. El qui ve del cel està per damunt de tots, i dóna testimoni d'allò que ha vist i sentit (...).

Vida sobrenatural

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui Jesús parla de la seva procedència i, alhora, ens revela el nostre destí. Ell ve de "dalt", del cel etern, on sempre ha existit unit al Pare i a l'Esperit Sant. Allí hi és també la nostra vida més autèntica. El Fill de Déu ha vingut per a descobrir-nos aquesta meravella, però ens costa desempallegar-nos de la terra i desvetllar la nostra aspiració a l'eternitat.

Des dels seus orígens, l'home ha considerat amb respecte la seva mort i la vida més enllà de la "terra". Realment, però, poc sabíem d'aquesta "vida de dalt" i del seu contingut. Amb l'encarnació del Fill de Déu se'ns ha desvetllat la vertadera vida, la més real: la vida d'amistat amb Déu, que és "sobre-natural" i, per tant, sense fi. Només s'acaba allò que és de la terra.

—Vull viure, Déu meu, una vida d'amistat amb Vós. Concediu-me entendre les coses com Vós les enteneu, i estimar com Vós estimeu. Jesús, confio en la vostra Paraula.