La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 3 de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 6,60-69): En aquell temps, molts que fins aleshores havien seguit Jesús digueren: «Aquest llenguatge és molt dur. ¿Qui és capaç d'acceptar-lo?». Jesús, sabent que els seus deixebles murmuraven de tot això, els digué: «(...) És l'Esperit qui dóna vida; la carn no serveix de res. Les paraules que jo us he dit són Esperit i són vida. Però entre vosaltres n'hi ha alguns que no creuen». Des del principi, Jesús sabia qui eren els qui no creien i qui l'havia de trair. I afegí: «Per això us he dit que ningú no pot venir a mi si no li ho concedeix el Pare» (...).

Joan 6: l'Eucaristia ens "transforma" en "esperit"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui contemplem l'Eucaristia com el gran encontre permanent de Déu amb els homes, on el Senyor s'entrega com "carn" per tal que —en Ell— esdevinguem "esperit". Ell, a través de la Creu, es transformà en una nova forma d'humanitat que es compenetra amb la naturalesa de Déu; paral•lelament, l'Eucaristia ha de ser per a nosaltres un pas a través de la Creu i una anticipació de la nova vida en Déu i amb Déu.

Al final del discurs, on s'anuncia l'encarnació de Jesús, i el menjar i beure la Carn i la Sang del Senyor, Jesucrist conclou tot dient que «és l'Esperit qui dóna vida». Això ens recorda les paraules de sant Pau: «El primer home, Adam, vingué a l'existència amb una ànima vivent; el darrer Adam, amb l'esperit vivificant» (1Co 15,45).

—Solament a través de la Creu i de la transformació que ella produeix se'ns fa accessible aquesta "Carn", tot arrossegant-nos també a nosaltres en el procés de dita transformació.