La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 4 (B i C) de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 10,1-10): En aquell temps, Jesús parlà així: «Us ho ben asseguro: el qui no entra per la porta al corral de les ovelles, sinó que salta per un altre indret, és un lladre i un bandoler. El qui entra per la porta és el pastor de les ovelles: a ell, el guarda li obre la porta, i les ovelles escolten la seva veu; crida les que són seves, cada una pel seu nom, i les fa sortir. Quan les té totes a fora, camina al seu davant, i elles el segueixen, perquè reconeixen la seva veu (...)».

Joan 10: Jesús és la "porta" de la pleta

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, sorprenentment, el discurs del pastor no comença pel «Jo sóc el bon pastor», sinó amb la imatge de la "porta". Jesús dóna la pauta per als pastors del seu ramat: algú és un bon pastor quan entra a través de Jesús. Així, Jesucrist segueix essent el pastor: el ramat li "pertany" només a Ell.

A Joan 21, el Senyor li diu per tres cops a Simó-Pere: «Pastura els meus anyells/ovelles». Se li està confiant la mateixa tasca de pastor que pertany a Jesús. Per a desenvolupar-la ha d'entrar per la "porta": «Simó, fill de Joan, m'estimes?». El Crist li pregunta per "l'amor" que li fa ser una sola cosa amb Ell. Així Pere arriba a les ovelles "a través de Jesús". Aleshores les ovelles escolten la veu de Jesús i és Ell mateix qui les guia.

—Finalment, Jesús diu a Pere: «Segueix-me» (21,19). Això comporta l'acceptació de la creu, la disposició a donar la pròpia vida. Precisament així es fan concretes les paraules: «Jo sóc la porta».