La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 4 de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 10,22-30): (...). Jesús es passejava pel recinte del temple sota el pòrtic de Salomó. Llavors els jueus l'envoltaren i li digueren: «Fins quan ens tindràs en la incertesa? Si ets el Messies, digue'ns-ho obertament». Jesús els respongué: «Us ho he dit, però no ho voleu creure. Les obres que jo faig en nom del meu Pare donen testimoni a favor meu (...). Jo i el Pare som u».

Déu Fill

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui Jesucrist se'ns presenta amb l'afirmació més agosarada de tots els temps: Ell i el Pare són u. Es revela com a Déu i com el Fill del Pare-Déu. Mai cap altre líder religiós havia mostrat una pretensió tal. Jesús, però, fa les "obres" que només Déu pot realitzar: actua i parla com Déu. La seva "obra" definitiva fou la seva resurrecció pel seu propi poder.

És realment Fill: és Algú vivent que procedeix d'un altre Vivent (el Pare), en igualtat de naturalesa (divina). És pura Filiació-Infinita: es distingeix del Pare (per ser Fill) i s'identifica plenament amb el Pare (perquè és Infinit). És Imatge perfectíssima del Pare, ja que Aquest —com Ésser conscient— es coneix i té una Imatge de Si. També cada home té una imatge de si mateix, però en el cas de Déu és una Imatge infinitament perfecta, tant que és una Persona divina: el Fill que procedeix del Pare per una "generació" intel•lectual.

—Déu meu, em rendeixo davant la vostra infinita bellesa!