La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 5 de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 15,1-8): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «(...) Jo sóc el cep i vosaltres les sarments. Aquell qui està en mi i jo en ell, dóna molt de fruit, perquè sense mi no podeu fer res (...)».

Units en la veritat

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui veiem Jesús al cenacle, rodejat dels Apòstols, en un ambient d'especial intimitat. Els dóna les darreres recomanacions abans de la Passió. Escoltem ara l'exhortació a la unitat al voltant de la Paraula que els ha anunciat. Una vegada més, Jesús es refereix al seu Pare del cel. Un Pare que ens vol reunir al voltant del seu Fill.

Jesucrist, com a bon Fill, és un reflex perfecte del Pare. És el "Verb" (Imatge) de Déu, la seva "Paraula". Al Pare hi arribem a través d'aquesta Paraula. El Crist ens ha parlat de Si mateix, del Pare, de l'Esperit Sant, del seu Regne... I de l'home! L'Església no para d'ensenyar-nos aquesta Paraula. Ho fa guiada per l'Esperit de la Veritat, que assisteix molt particularment el Papa, Vicari del Crist.

—Senyor, Vós us heu donat a conèixer. Voldria agrair-vos la vostra confiança amb una fidel atenció als ensenyaments de l'Església, al Magisteri i al Papa.