La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 5 de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 15,9-11): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «(...) Si guardeu els meus manaments, us mantindreu en el meu amor, tal com jo guardo els manaments del meu Pare i em mantinc en el seu amor (...)».

Estimar la voluntat de Déu

Mn. Lluís RAVENTÓS i Artés (Tarragona, Espanya)

Avui escoltem novament l'íntima confidència que Jesús ens va fer el Dijous Sant: l'amor del Pare al Fill és immens, tendre, entranyable. Així ens estima a nosaltres! El Pare estima el Fill, i Jesús no se n'està de dir-nos-ho. El Pare ho ha proclamat ben alt en el Jordà, quan declarà que Ell és el seu Fill, el seu estimat, en qui es complaïa, i més tard, de manera semblant, al Tabor.

Jesús ha respost, «Abbà», papà! Ara ens revela que, ens estima tal com el Pare l'estima. I què farem nosaltres? Doncs mantenir-nos en el seu amor, observar els seus manaments, estimar la Voluntat del Pare. Però nosaltres, que som febles, inconstants i covards, ¿perdrem, doncs, per sempre la seva amistat? No, Ell no permetrà que siguem temptats per sobre de les nostres forces!

—Senyor, si algun cop m'apartés dels vostres manaments, us demano la gràcia de tornar corrents com el fill pròdig a la casa del Pare, pel sagrament de la Penitència.