La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge VI (A) de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 14,15-21): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Si m'estimeu, guardareu els meus manaments, i jo pregaré el Pare, que us donarà un altre Defensor perquè es quedi amb vosaltres per sempre. Ell és l'Esperit de la veritat (...). No us deixaré pas orfes; tornaré a vosaltres. D'aquí a poc temps, el món ja no em veurà, però vosaltres sí que em veureu, perquè jo visc (...)».

Presència de Déu

P. Julio César RAMOS González SDB (Mendoza, Argentina)

Avui, Jesús s'acomiada, ja que torna al Pare per tal de ser glorificat. Això entristeix els deixebles que, encara el miren amb la sola mirada física, que accepta i s'aferra a allò que únicament veu i toca. Aquesta sensació dels seguidors, que també es dóna avui dia en molts cristians, fa que el Senyor asseveri que no ens deixaré pas "orfes".

Ell demanarà al Pare que ens enviï "un altre Defensor" (Auxiliador, Intercessor, "l'Esperit de la veritat". Enmig de les preocupacions quotidianes Jesús ens convida a sentir-lo sempre present, a saber descobrir que és viu i que ens estima, i alhora, al qui dóna el pas ferm de viure els seus manaments, li garanteix manifestar-se-li en la plenitud de la vida nova i ressuscitada.

—Senyor, avui, te'ns manifestes viu i present en els ensenyaments de les Escriptures i en l'Eucaristia. Que la meva resposta sigui la d'una vida nova que es lliura en la vivència dels teus manaments.