La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 7 de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 17,20-26): En aquell temps, Jesús va alçar els ulls al cel i digué: «Pare sant, no prego només per ells, sinó també pels qui creuran en mi gràcies a la seva paraula. Que tots siguin u, com tu, Pare, estàs en mi i jo en tu. Que també ells estiguin en nosaltres, perquè el món cregui que tu m'has enviat (...)».

Ecumenisme

+ Mn. Antoni ORIOL i Tataret (Vic, Barcelona, Espanya)

Avui, en la seva pregària sacerdotal, Jesucrist resa especialment per la unitat dels seus seguidors. El "ser cristià" ha de conjuminar-se en un "nosaltres", com Déu mateix és un "Nosaltres en Un" (trinitat de Persones en un únic Ésser-Déu). Són moltes les iniciatives que sorgeixen per tal que se superi la divisió entre les distintes confessions.

Es tracta d'aquella unitat que Jesús instituí, per a la qual pregà intensament a Déu Pare i que l'Esperit Sant va fer visible el dia de Pentecosta. L'esforç de les diverses comunitats cristianes per a recuperar la unitat s'anomena "ecumenisme", paraula derivada del grec que significa "allò que s'estén a tot el món" i, per tant, "allò universal". Precisament, "universal" és el significat de la paraula "catòlic". Se segueix d'això que, per definició, els catòlics tenim l'obligació —i l'honor— de ser els qui més treballem i resem per a recuperar la unitat perduda.

—Senyor, feu que visquem aquesta veritat; concediu-nos el do de la unitat!