La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte després de Cendra

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 5,27-32): En aquell temps, Jesús va sortir i veié un publicà que es deia Leví, assegut al lloc de recaptació d'impostos, i li digué: «Segueix-me». Ell ho deixà tot, s'aixecà i es posà a seguir-lo (...). Els fariseus i els seus mestres de la Llei ho retreien als deixebles de Jesús i els deien: «Per què mengeu i beveu amb els publicans i els pecadors?». Jesús els respongué: «El metge, no el necessiten els qui estan sans, sinó els qui estan malalts. No he vingut a cridar els justos a convertir-se, sinó els pecadors».

L'anunci de l'Evangeli consisteix en l'oferiment de la gràcia de Déu al pecador

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui Jesús acull al grup dels seus íntims un home que era considerat com un pecador públic. Mateu no solament gestionava diner considerat impur pel fet de provenir de gent aliena al poble de Déu, sinó que a més col•laborava amb una autoritat estrangera, odiosament àvida, els tributs dels quals podien ser fixats arbitràriament. En més d'una ocasió, els Evangelis esmenten conjuntament els "publicans i pecadors", els "publicans i les prostitutes".

Una dada que salta a la vista: Jesús no exclou ningú de la seva amistat. És més, precisament mentre es trobava assegut a la taula de la casa de Mateu-Leví, tot responent a qui estava escandalitzat pel fet de sovintejar companyonies poc recomanables, el Crist pronuncià la important declaració: "No he vingut a cridar els justos, sinó els pecadors".

—El bon anunci de l'Evangeli consisteix precisament en això: en l'oferiment de la gràcia de Déu al pecador! Qui es troba aparentment més lluny de la santedat, pot esdevenir fins i tot un model d'acolliment de la misericòrdia de Déu.