La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 1 (B) de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 1,12-15): En aquell temps, l'Esperit empenyé Jesús cap al desert. Hi va passar quaranta dies, temptat per Satanàs (...).

Les temptacions de Jesús

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, el relat de les temptacions de Jesús guarda una estreta relació amb el seu Baptisme, en que el Senyor es fa solidari amb els pecadors. Els tres Evangelis Sinòptics conten que la primera disposició de l'Esperit el condueix al desert per a ser temptat pel diable.

El descens de Jesús "als inferns" del que parla el "Credo" no solament es realitza en la seva mort i després de la seva mort, sinó que sempre forma part del seu camí: ha de recollir tota la història des dels seus inicis —des d'Adam—, recorre-la i patir-la a fons, per a poder transformar-la. És un descens als perills que amenacen l'home, perquè solament així es pot aixecar l'home que ha caigut. Jesús ha d'entrar en el drama de l'existència humana, per tal de trobar així "l'ovella perduda", carregar-la sobre les seves espatlles i tornar-la a la pleta.

—Jesús, Vos sou el "Sacerdot" que pot veritablement compadir-se de les meves misèries: heu estat provat en tot exactament com jo, menys en el pecat.