La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 4 (B) de Quaresma
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 3,14-21): En aquell temps, Jesús digué a Nicodem: «I així com Moisès va enlairar la serp en el desert, també el Fill de l'home ha de ser enlairat, perquè tots els qui creuen tinguin en Ell vida eterna (...)».

El lavatori que ens purifica és l'amor de Jesús que arriba fins a la mort

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús exaltat a la Creu apareix com la salvació per a tots els qui el miren amb fe. Per a entrar en comunió amb Déu, l'home ha de ser "pur". Però quant més s'endinsa en la llum, tant més se sent necessitat de purificació. Per això, les religions han creat sistemes de "purificació".

Jesús, però, ha donat un canvi radical al concepte de puresa davant de Déu: no són les pràctiques rituals allò que purifica. La puresa i la impuresa tenen lloc en el cor de l'home, i la fe és el que purifica el cor (cf. Ac 15,5-11). Aquesta fe la devem a què Déu surt a l'encontre de l'home (no és simplement una decisió autònoma dels homes).

El lavatori que ens purifica és l'amor de Jesús que arriba fins a la mort. En la gran aspiració de la humanitat a la puresa, l'Evangeli de Joan —Jesús mateix— ens indica el rumb: Ell, que és Déu i Home alhora, ens fa capaços de Déu.