La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 5 de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 10,31-42): En aquell temps, els jueus tornaren a agafar pedres per apedregar-lo. Jesús els digué: «M'heu vist fer moltes obres bones, que venien del meu Pare. Per quina d'elles em voleu apedregar?». Els jueus li respongueren: «No et volem apedregar per cap obra bona, sinó per blasfèmia, perquè tu, que ets un home, et fas Déu» (...). Molts l'anaren a trobar, i deien: «Joan no va fer cap senyal prodigiós, però tot el que va dir d'ell era veritat». I, en aquell indret, molts van creure en Ell.

"Jo sóc Fill de Déu". Primeres reaccions a Jerusalem

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, al llindar de la Setmana Santa, Joan ens submergeix en l'ambient pre-pasqual. En un primer moment, l'aparició de Jesús i del moviment que es formava al voltant d'Ell havia despertat escàs interès en les autoritats del Temple.

La situació canvià amb el Diumenge de Rams: l'homenatge messiànic a Jesucrist durant la seva entrada a Jerusalem; la purificació del Temple amb les paraules que interpretaven aquest gest, que semblaven anunciar el final del Temple com a tal i un canvi radical del culte; les intervencions de Jesús al Temple, en les que hom podia percebre una reivindicació de plena autoritat; els miracles que feia i la creixent afluència del poble cap a Ell... eren fets que ja no es podien ignorar.

—Joan parla amb més detall d'una reunió del Sanedrí —abans del Diumenge de Rams— per a deliberar sobre el "cas" de Jesús (cf. 11,47-53). El motiu immediat fou el moviment popular sorgit després de la resurrecció de Llàtzer. Jesús, confesso que sou Déu!