La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 11 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 6,19-23): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «(...) On tens el tresor, hi tindràs el cor. El llum del cos és l'ull. Per tant, si el teu ull és bo, tot el teu cos quedarà il•luminat; però si és dolent, tot el teu cos quedarà a les fosques. Perquè si allò que en tu ha de ser llum és foscor, que en serà, de gran, la foscor!».

La llei moral: el camí interior del nostre cor

Mn. Antoni ORIOL i Tataret (Vic, Barcelona, Espanya)

Avui se'ns convida a mirar les coses amb els ulls de Déu, és a dir, amb criteri cristià. En això consisteix la "llei moral": una invitació per tal que sigui el nostre propi cor el qui incorpori la mirada penetrant de Déu.

L’avantatge de fer-ho així és doble. En primer lloc, l’assoliment de la veritat, que ens fa savis i lliures: savis, perquè en copsem profundament el "perquè"; lliures, perquè ens fem lluny de tota imposició maldestra. Segon, perquè contribuïm eficaçment a la realització de la voluntat de Déu, és a dir, a esdevenir actors conscients del seu pla de salvació universal. En resum: obrar cristianament és assolir la gran meta de ser intel•ligents i bons o, dit altrament, de ser savis i sants.

—Senyor, gràcies perquè ens apresseu a fer tot allò que podem i a demanar el que no podem! Amb les nostres úniques forces no podem fer-ho; aquesta és la raó per la qual, els cristians, preguem.