La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 12 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 7,1-5): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «No judiqueu, i no sereu judicats. Perquè tal com judiqueu sereu judicats, i tal com mesureu sereu mesurats (...)».

Fraternitat: "jutjar" amb la mirada del Crist

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui Jesucrist, com a mestre, ens demana que ajudem els altres, i que ho fem amb humilitat, tot donant bon exemple i evitant el "judici crític". A vegades "coneixem" els defectes dels altres i no "reconeixem" els nostres; o exigim allò que ni nosaltres no fem. El Senyor ens adverteix del perill de la hipocresia i ens demana la sinceritat amb nosaltres mateixos.

Estimar una persona és desitjar la seva millora, el seu progrés. Per a fer-ho, amb freqüència hem de veure, jutjar i avaluar. Però, com fer-ho positivament? El secret és doble. Primer, el bon exemple propi, que anima els qui ens envolten. Segon, jutjar amb la mirada del Crist: amb la Veritat pel davant i acompanyant amb la misericòrdia. Això és fraternitat.

—Jesús, desitjo ocupar-me dels meu tal com Vós ho feu amb nosaltres. Us veig acceptant i disculpant Maria Magdalena; us veig recollint i emportant-vos al cel en Dimas, el bon lladre. Ajudeu-me a ajudar!