La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 13 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 8,23-27): En aquell temps, Jesús havent pujat en una barca (...) increpà els vents i el mar, i es feu una gran bonança. I [aquells] homes es meravellaren, i deien: «Qui és aquest, que fins els vents i el mar l’obeeixen?».

Déu Creador

Fra Josep Mª MASSANA i Mola OFM (Barcelona, Espanya)

Avui, la tempesta brama furiosa. Els deixebles, experts navegants, tenen por. Jesús, en canvi, dorm. S'aixeca, increpa el mar i sobrevé la bonança. Sorprèn la força de la Paraula que domina la creació. La Paraula que calma la tempesta era el ressò de la Paraula creadora de Déu: "Que es faci!".

La creació és obra d'amor: Déu Pare creà del no res per la Paraula, que és el seu Fill, mentre l'Esperit fecundava les aigües. Creà per a comunicar "a fora" el seu Amor. La creació és l'inici de la salvació. Té tres etapes: la del Pare va des de la Creació fins el Messies; la del Fill, des de l'encarnació fins la seva glorificació; la de l'Esperit Sant, des de Pentecosta fins el final del món.

—Déu, que sou Pare, Fill i Esperit Sant, us donem gràcies per haver-nos creat, redimit i santificat, tot fent brillar en nosaltres —les vostres criatures— la força fecunda del vostre Amor.