La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 13 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 8,28-34): En aquell temps, Jesús va arribar a l'altra banda del llac, al territori dels gadarencs, i l'anaren a trobar dos endimoniats que venien de les coves sepulcrals. Eren tan perillosos que ningú no s'aventurava a passar per aquell camí. Els endimoniats es posaren a cridar: «Per què et fiques amb nosaltres, Fill de Déu? ¿Has vingut aquí a turmentar-nos abans d'hora?». Un tros lluny, hi pasturava un gran ramat de porcs. Els dimonis suplicaven a Jesús: «Si ens treus fora, envia'ns al ramat de porcs». Ell els digué: «Aneu-hi» (...).

El dimoni és un "número"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui Jesucrist ens parla de "l'adversari" de Déu. La bèstia, el poder advers, no porta un nom, sinó un número: "666 és el seu número", diu el vident a l'Apocalipsi. En aquesta ocasió es presenta a si mateix com "legió". És un número i converteix la persona en número.

Un senyal? Si bé el dimoni és "indemostrable", els qui han viscut el món dels camps de concentració saben a què equival tot això: el seu horror es basa precisament en què esborra el rostre, en què cancel•la la història, en què fa dels homes uns números, peces recanviables d'una gran maquinària. Un és una funció i res més. I, si solament existeixen funcions, aleshores l'home tampoc no és res més. Allò que és una funció no és res. La bèstia és número i converteix en número.

—Senyor, perquè tens un nom i em dones un nom i em crides pel meu nom, jo no sóc per a Vós una funció d'una maquinària còsmica. Sóc el vostre fill!