La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 13 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 9,9-13): I Jesús, tot passant per davant, veié un home assegut al teloni, anomenat Mateu, i li diu: «Segueix-me» (...). I veient-ho els fariseus, deien als seus deixebles: «Per què el vostre mestre menja amb els publicans i pecadors?». Però ell, havent-ho sentit, digué: «(...) No he vingut a cridar els justos, sinó els pecadors».

La nova evangelització: renovació de l'Església

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui contemplem l'amor misericordiós de Déu: compadint la nostra feblesa, ha vingut per a "cridar-nos" i "portar-nos" al seu Amor. L'Església, tot abraçant al seu si els pecadors, és alhora santa i sempre necessitada de purificació, i cerca sens defalliment la conversió. Aquesta renovació forma part de la "nova evangelització". Així, la celebració del Jubileu del 2000, la convocatòria de "l'Any de la Fe" i altres esdeveniments constitueixen una invitació a una autèntica conversió al Senyor.

La fe s'ha de plasmar en obres d'amor. La renovació de l'Església passa també a través del testimoni ofert per la vida dels creients: amb la seva mateixa existència al món, els cristians són cridats a fer resplendir la Paraula de veritat que el Senyor Jesús ens deixà.

—Per la fe, la nova vida del batejat configura l'entera existència humana en la novetat radical de la resurrecció. La fe que actua per l'amor esdevé un nou criteri de pensament i d'acció que canvia la vida de l'home.