La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 14 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 10,16-23): En aquell temps, Jesús digué als seus apòstols: «Mireu que jo us envio com ovelles enmig de llops (...): us posaran a mans dels sanedrins i en les sinagogues us assotaran; i sereu portats als governadors i als reis per causa meva en testimoni per a ells i per als gentils (...). I sereu odiats de tots a causa del meu nom, però el qui perseveri fins a la fi, aquest se salvarà (...)».

L'apòstol

Fra Josep Mª MASSANA i Mola OFM (Barcelona, Espanya)

Avui, Jesús anuncia als seus el que patiran pel fet de ser apòstols. No els obre perspectives massa engrescadores: judicis, assots, odi de la pròpia família, persecucions, mort. Actitud dels apòstols: astúcia i innocència. La seva tasca: recórrer el món donant testimoni de Jesús, parlant inspirats per l’Esperit Sant... fugint quan calgui. El més important: perseverar fins a la fi.

“Apòstol” és un mot grec que vol dir “enviat”; enviat per Jesús per anunciar el seu missatge. Són dotze els que Jesús va escollir. Per a mantenir íntegre l’Evangeli, la predicació apostòlica es conserva des del principi fins a la fi dels temps, per una successió ininterrompuda. Aquesta transmissió viva l’anomenem "tradició": predicació apostòlica continuada en la successió apostòlica. Tradició i Escriptura són les dues grans fonts de la fe.

—Senyor, gràcies pels apòstols que ens han fet arribar la fe fins avui, i perquè ens envieu a nosaltres com part d’aquesta “cadena” apostòlica que anuncia l’Evangeli.