La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 15 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 11,25-27): En aquella ocasió, prenent Jesús la paraula, digué: «Et dono gràcies, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has amagat aquestes coses als savis i prudents, i les has revelat als infants (...)».

L'estil de Déu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui ens preguntem: per què Jesús no s'ha oposat amb poder als seus detractors?; per què no els demostrà amb vigor irrefutable que Ell és el Ressuscitat?; per què es revelà només a un petit grup de deixebles, del testimoni dels quals ens hem de refiar?

És propi del misteri de Déu actuar de manera discreta. Solament a poc a poc va construint la seva història en la gran història de la humanitat. Esdevé home, però del tal manera que pot ser ignorat pels seus contemporanis, per les forces de renom en la història. Pateix i mor i, com a Ressuscitat, vol arribar a la humanitat només mitjançant la fe dels seus, als quals es manifesta. No és aquest l'estil diví? Déu no atropella amb el poder exterior, sinó que dóna llibertat; ofereix i suscita amor.

—Senyor, Vós crideu amb suavitat a les portes del nostre cor. Voldria obrir-vos-el per tal que em feu capaç de "veure-hi".