La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 15 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 11,28-30): Veniu a mi tots els qui esteu fatigats i afeixugats, i jo us alleujaré. Preneu el meu jou (...) i trobareu el repòs per a les vostres ànimes, ja que el meu jou és suau i la meva càrrega lleugera».

El "jou de Déu"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, per a guiar-nos envers el repòs, Jesús ens parla del "seu jou" i de la "seva càrrega". El Crist ens descriu dues exigències de l'amor. Primera: qui s'enamora desitja sotmetre's ("sub-jugar-se") a la voluntat de la persona estimada. Segona: per aquest camí, l'amant avança cap a la identificació amb l'estimat, tot fent-se "càrrec" del seu bé. Aquest "jou" és, precisament, la Llei de Déu, una llei que allibera.

Emergeix aquí el tema de la llibertat: l'amant posa voluntàriament la seva llibertat al servei de l'estimat. En aquest cas no perd la llibertat, sinó que l'allibera dels lligams i entreteniments egoistes. La llibertat té una orientació (el compromís amb l'estimat), i per això és en contradicció amb tot allò que, bo i aparentant alliberar l'home, en realitat l'esclavitza.

—Senyor, qui trenca l'amistat amb Vós, qui es treu de sobre el vostre "jou lleuger", no assoleix la llibertat, sinó que, pel contrari, esdevé esclau d'altres poders.