La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 15 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 12,1-8): En aquell temps, Jesús anava per uns sembrats en dissabte. Els seus deixebles tenien gana i es posaren a arrencar espigues i a menjar-se-les. Quan els fariseus ho veieren, van dir a Jesús: «Mira, els teus deixebles fan allò que no és permès de fer en dissabte». Jesús els respongué: «Si haguéssiu entès què vol dir allò de: ‘El que jo vull és amor, i no sacrificis’, no hauríeu condemnat uns homes que no tenen culpa (...)».

La misericòrdia perfecciona la justícia

Mn. Josep RIBOT i Margarit (Tarragona, Espanya)

Avui, el Senyor corregeix la casuística meticulosa dels rabins, la qual feia insuportable la llei del repòs sabàtic. "Els teus deixebles fan allò que no és permès de fer en dissabte". El que resulta més increïble és que ho van dir convençuts.

Alguna cosa et recorda que no hi ha cap motiu que t'excusi d'ajudar els altres. La caritat veritable respecta les exigències de la justícia, evitant de caure en l'arbitrarietat o el capritx, però impedeix el rigorisme que mata l'esperit de la llei de Déu, puix la caritat és una invitació contínua a estimar, a donar-se als altres. Déu, que és ric en misericòrdia, ens vol misericordiosos. I què lluny que ets de Déu quan permets que el teu cor s'endureixi com una pedra! Jesucrist va acusar els fariseus de condemnar els innocents. És una acusació greu. ¿T'interesses de debò per les coses dels altres? ¿els jutges amb afecte, amb simpatia, com qui jutja un amic o un germà?

—Demano a la Mare de Déu que em faci misericordiós, que sàpiga perdonar i ser benèvol.