La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 15 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 12,1-8): Per aquell temps anava Jesús un dissabte per uns sembrats. I els seus deixebles tenien gana, i es posaren a arrencar espigues i a menjar. Però els fariseus, veient-ho, li digueren: «Mira que els teus deixebles fan el que no és lícit de fer en dissabte». I ell els digué: «I si sabéssiu què és això de Misericòrdia vull i no sacrifici, mai no hauríeu condemnat aquests innocents (...)».

La misericòrdia perfecciona la justícia

Mn. Josep RIBOT i Margarit (Tarragona, Espanya)

Avui, el Senyor corregeix la casuística meticulosa dels rabins, la qual feia insuportable la llei del repòs sabàtic. "Els teus deixebles fan el que no és lícit de fer en dissabte". El que resulta més increïble és que ho van dir convençuts.

Alguna cosa et recorda que no hi ha cap motiu que t'excusi d'ajudar els altres. La caritat veritable respecta les exigències de la justícia, evitant de caure en l'arbitrarietat o el capritx, però impedeix el rigorisme que mata l'esperit de la llei de Déu, puix la caritat és una invitació contínua a estimar, a donar-se als altres. Déu, que és ric en misericòrdia, ens vol misericordiosos. I què lluny que ets de Déu quan permets que el teu cor s'endureixi com una pedra! Jesucrist va acusar els fariseus de condemnar els innocents. És una acusació greu. ¿T'interesses de debò per les coses dels altres? ¿els jutges amb afecte, amb simpatia, com qui jutja un amic o un germà?

—Demano a la Mare de Déu que em faci misericordiós, que sàpiga perdonar i ser benèvol.