La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 15 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 12,14-21): En aquell temps, els fariseus prengueren l'acord de fer morir Jesús. Quan Ell ho va saber, se n'anà d'allí (...). Així es va complir allò que havia anunciat el profeta Isaïes: «Aquí teniu el meu servent, que jo he escollit, el meu estimat, en qui m'he complagut. Posaré damunt d'ell el meu Esperit perquè porti la justícia a les nacions. No disputarà ni alçarà la veu (...). I les nacions posaran l'esperança en el seu nom».

Jesús, el "Servent de Déu"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, l'evangelista atrau la nostra atenció sobre un altre "títol" que descriu l'actuació de Jesús: el "Servent de Déu". Juntament amb l'esperança de salvació, en l'Antic Testament sobresurt profèticament la perspectiva del "Servent de Déu" que pateix per tots, d'un Messies que salva mitjançant el menyspreu i el sofriment.

El servir de Jesús és la veritable forma de regnar, i ens deixa pressentir quelcom de la manera en què Déu és Senyor: en la seva passió i mort, la vida de Jesucrist es mostra com un "existir per als altres". El Crist rentà els peus als Apòstols: en aquest gest d'humilitat —en el qual se sintetitza la totalitat del seu servei— el Senyor està davant nostre com Aquell que s'ha fet servent per nosaltres, que carrega amb el nostre pes, tot donant-nos així la vertadera puresa i la capacitat d'apropar-nos a Déu.

—Jesús, en el vostre abaixament, en la vostra humiliació fins a la Creu, descobreixo la glòria (la grandesa) de Déu.