La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 16 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 13,1-9): En aquell dia, sortint Jesús de la casa, s’assegué a la vora de la mar, i s’aplegaren amb ell grans multituds, de manera que pujà a una barca, per tal d’asseure-s’hi, i tota la gent s’estava dreta a la vora de la mar.

I els parlà de moltes coses en paràboles (...).

Les paràboles són el "cor" de la predicació del Crist

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui veiem Jesucrist ensenyant la gent mitjançant paràboles: aquestes són el cor de la seva predicació. El tema més profund de l'anunci del Crist era el misteri del Fill, en el que Déu se'ns fa present i compleix la seva promesa: Jesús ha arribat i Jesús serà sempre el que arriba.

En el seu acomiadament, explica als Apòstols que fins aleshores els havia parlat per mitjà de comparances, però ja era arribada l'hora de parlar-los clarament del Pare (així ho va fer durant la seva Passió). Les paràboles parlen amagadament del misteri de la Creu; més encara, formen part d'aquest misteri. Precisament perquè deixen traspuar el misteri diví del Fill (Jesús), susciten contradicció. Quan assoleixen la màxima claredat (com ara en la "paràbola dels vinyaters") aleshores es transformen en estacions del "Via crucis" (foragiten de la vinya el fill i el "maten").

—Senyor, el vostre ensenyament em compromet per a canviar la vida. Vós m'heu cridat suaument i veniu a recollir-me. Vull tenir oïda per a oir-vos.