La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 16 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 13,24-30): En aquell temps, Jesús proposà a la gent aquesta paràbola: «Amb el Regne del cel passa com amb un home que va sembrar bona llavor en el seu camp; però, mentre tothom dormia, vingué el seu enemic, va sembrar jull enmig del blat i se'n va anar (...)».

La paciència de Déu

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui, Jesús ens descobreix amb molt de realisme la lluita que afecta el Regne a causa de la presència i acció d'un "enemic" que sembra "jull" enmig del gra. Els servents de l'amo del camp voldrien arrancar-la, però ell no ho permet.

Aquesta paràbola explica la coexistència del bé i del mal al món, en la nostra vida i en la mateixa història de l'Església. Jesucrist ens ensenya a veure les coses amb realisme cristià i a afrontar cada problema amb claredat de principis, però també amb prudència i paciència. Això suposa una visió "transcendent" (sobrenatural) de la història, en la que hom sap que tot pertany a Déu i que tot resultat final és obra de la seva Providència.

—Déu, Pare i Senyor de misericòrdia, feu que el record del destí final dels bons (la recollida del gra en el graner) i dels dolents (la crema de la zitzània) impedeixi que abusem de la vostra paciència.