La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 17 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 13,31-35): «El regne dels cels és semblant a un gra de mostassa (...). El regne dels cels és semblant al llevat (...)».

El temps de Jesús és el de la sembra i la llavor

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús ens diu que els camins de Déu mai condueixen a ràpids resultats. De fet, d'entrada, Jesucrist va anar a parar a la creu. Fins i tot els seus deixebles li feien preguntes semblants: —Què passa?, per què no ens segueixen?, i aleshores Ell els responia amb les paràboles del gra de mostassa o del llevat, per tal que comprenguessin que la mesura de Déu no és l'estadística.

Nogensmenys, el que succeí amb el gra de mostassa i un poc de llevat fou quelcom enormement important i decisiu, malgrat que ells aleshores no ho podien veure. Per a conèixer els resultats en aquestes qüestions cal oblidar-se totalment de les proporcions quantitatives. El cristianisme no és un negoci que es pugui comptabilitzar fent càlculs del tipus "estem venent molt", "tenim una bona política de vendes"...

—Nosaltres prestem un servei que després posem en mans del Senyor. El temps de Jesús, el temps dels deixebles, és el de la sembra i la llavor: és promesa ja present en l'avui.