La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 17 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 13,44-46): En aquell temps, Jesús digué a la gent: «Amb el Regne del cel passa com amb un tresor amagat en un camp: l'home que el troba (...), ple de joia, se'n va a vendre tot el que té i compra aquell camp. També passa amb el Regne del cel com amb un mercader que busca perles fines: quan en troba una de gran valor, va a vendre tot el que té i la compra».

Paràboles del "tresor" i de la "perla" (el Regne de Déu)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui escoltem de Jesús —per enèsima vegada— que "amb Regne dels Cel passa com...". En efecte, Déu i el seu Regne són realitats molt riques, molt grans i, per tal d'aproximar-nos-hi amb paraules humanes, Jesucrist se serveix d'un ampli ventall de comparances. Només acceptant tot el conjunt d'aquestes comparances podem apropar-nos al missatge del Crist.

La "sobirania de Déu" és una realitat "misteriosa". Es presenta discretament (com el "llevat") davant la història, però és determinant i de gran valor: paga la pena deixar-ho tot per aquest Regne. És el tresor soterrat en el camp: qui el troba el torna a enterrar i ven tot el que té per a poder comprar el camp, i així quedar-se amb el tresor. Una paràbola paral·lela és la de la perla preciosa: qui la troba també ho ven tot amb vista a prendre aquest bé, que val més que la resta de les coses.

—Senyor, Rei meu, ajudeu-me a desprendre'm de "coses" per a donar espai a la vostra sobirania.