La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 17 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 13,47-53): En aquell temps, Jesús digué a la gent: «(...) Tot escriba instruït en el regne dels cels és semblant a un amo de casa que treu del seu tresor coses noves i velles» (...).

Les "coses noves" i les "coses velles" a l'Església

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui la història corre a una velocitat meteòrica: en un sol dia es descobreixen i produeixen més coses que "abans" en un segle. I l'Església? És una família que té el seu "patrimoni cultural". Sense deixar de ser ella mateixa, és cridada a la "dinàmica de la fidelitat": una comprensió actualitzada (coses "noves") del perenne tresor de la Revelació (coses "velles").

Cal que la doctrina —vertadera i immutable— a la que hom ha de prestar fidelment obediència, s'aprofundeixi i s'exposi segons les exigències del nostre temps. En efecte, una cosa és el "dipòsit de la fe", és a dir, les veritats que conté la nostra venerable doctrina, i una altra distinta el mode en què són anunciades aquestes veritats, tot conservant alhora el mateix sentit i significació.

—Senyor, us demano llum particularment per al Papa i els Bisbes. Ells són els administradors dels misteris de Déu i els principals responsables d'aquesta exigent "síntesi de fidelitat i dinamisme", que ha de viure tot el vostre Poble.