La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge II (A) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 1,29-34): En aquell temps, Joan veié que Jesús venia cap a ell, i exclamà: «Mireu l'anyell de Déu, el qui treu el pecat del món! (...)».

Jesús, “l’Anyell de Déu”

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui veiem què significa “anyell de Déu”: ¿com és que s’anomena a Jesús “anyell” i com lleva aquest “anyell” els pecats del món?

El cant del servent de Déu a Isaïes 53,7 compara el servent que pateix com un anyell amb el que es dut a l’escorxador: “Com les ovelles mentre les esquilen, ell callava i ni tan sols obria la boca”. Més important és que Jesús fou crucificat durant la festa de Pasqua i havia d’aparèixer com el vertader anyell pasqual, en el que es complí allò que havia significat l’anyell pasqual en la sortida d’Egipte. A partir de la Pasqua, el simbolisme de l’anyell ha estat fonamental per a entendre el Crist.

—Si en les penúries de l’opressió egípcia la sang de l’anyell pasqual havia estat decisiva per a l’alliberament d’Israel, Ell, el Fill que s’ha fet servent —el pastor que ha esdevingut anyell— s’ha fet garantia no solament per a Israel, sinó per a l’alliberament del “món”, per a tota la humanitat.