La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 18 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 16,24-28): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui la seva creu i que em segueixi. Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la trobarà (...). Què no donaria l'home a canvi de la seva vida? (...)».

L'home no és un ésser "llançat" al món per atzar

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui Jesús formula una pregunta que és clau de volta: "Què no donaria l'home a canvi de la seva vida?". Resposta: res que no sigui donar la mateixa vida a Déu. Això suposa que ningú existeix per casualitat: l'home no és un ésser "llançat" al món per atzar, sinó que vàrem ser creats perquè Déu ja ens coneixia i ens estimava.

A la vida de cada home li precedeix un coneixement, una idea i un amor, que constitueixen el fonament de la nostra existència. La creació s'ha fet per tal d'obrir un espai on poder respondre a l'amor de Déu. El cosmos no fou creat amb vista a què hi hagués una multitud d'astres i tantes altres coses més, sinó per a què hi hagués un lloc per a l'aliança, per al "sí" de l'amor entre Déu i l'home que li respon.

—Senyor, la meva llibertat i la vostra Creu hi són, en la meva resposta: sense llibertat la meva resposta no seria d'amor; sense la Creu no seria una resposta adequada per a seguir-te.