La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 20 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 19,16-22): En aquell temps, un jove anà a trobar Jesús (...). Jesús li respongué: «Si vols ser perfecte, vés, ven tot el que tens i dóna-ho als pobres, i tindràs un tresor al cel. Després vine i segueix-me». Quan aquell jove va sentir aquestes paraules, se n'anà tot trist, perquè tenia molts béns.

L'home és l'origen i el destí de l'activitat econòmica

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, veient la "paràlisi" d'aquest jove ric —incapaç de respondre a la crida de l'amor— ens plantegem el sentit de l'activitat econòmica i la seva finalitat. Els bens materials són "bens", però no tenen raó de fi, sinó de mitjans: l'autèntic desenvolupament humà ha de ser "integral"; ha de promoure tots els homes i tot l'home.

El desenvolupament necessita ser, abans de res, autèntic i integral: el primer capital que s'ha de servar i valorar és l'home mateix, la persona en la seva integritat, ja que l'home és l'autor, el centre i el fi de tota la vida econòmico-social. Les crisis econòmiques solen tenir una arrel moral, la qual cosa ens obliga a revisar el nostre camí: el nostre món necessita una profunda renovació cultural i el redescobriment dels valors de fons.

—El "subdesenvolupament moral" —caracteritzat per una visió restringida i curta de la persona i del seu destí— entorpeix el desenvolupament autèntic: els costos humans són sempre també costos econòmics, i les disfuncions econòmiques comporten igualment costos humans.